Српска странка Заветници започиње кампању против уставних промена и укидања народног суверенитета, објављивањем прогласа ОДБРАНИМО УСТАВ – САЧУВАЈМО СРБИЈУ!

Председница странке, Милица Ђурђевић Стаменковски, обратиће се на конференцији за новинаре, у среду у 13.00 часова код некадашњег ресторана Руски цар у Кнез Михаиловој улици у Београду.

Том приликом грађани ће имати могућност да својим потписом подрже проглас, а кампања за одбрану Устава званично ће отпочети широм Србије.

ПРОГЛАС: ОДБРАНА УСТАВА!

Поштовани грађани Србије,

У тренуцима када се наша земља суочава са притисцима западних политичких центара да призна независност тзв. Републике Косово и све агресивнијим покушајима сепаратиста у Приштини да убрзају процес стварања „Велике Албаније”, власт у Србији покреће поступак промене најважнијих правних аката који чине срж народног суверенитета.

Двотрећинска већина посланика гласала је за укидање народног суверенитета, а самим тим и за легализацију узурпације и предаје земље и ресурса страним корпорацијама, чији је профит стављен изнад уставних права грађана.

Уставним изменама грађани ће бити искључени из посредног бирања и контроле судија, а на тај начин правосуђе ће постати издвојена грана власти подложна политичком и корпоративном утицају.

Грађани Србије имају прилику да пошаљу у политичку прошлост све оне који су суспендовали права грађана, гласајући за измене Закона о референдуму, Закона о експропријацији и промену Устава.

Ако будемо сложни, организовани и доследни заједно ћемо одбранити уставни поредак, право и правду, државне ресурсе и нашу Србију.

ОДБРАНИМО УСТАВ – САЧУВАЈМО СРБИЈУ!