“Српска странка Заветници пружа подршку радницима Колубаре у одбрани њихових права!“, поручио је Александар Димитријевић, одборник Заветника у Скупштини општине Лазаревац.

Он је у изјави за јавност рекао да се Заветници снажно противе даљем уништавању Рударског басена Колубаре и покушајима приватизације ЕПС-а.

“За преко пола века рада рудари Колубаре успели су од своје фирме да направе једну од најуспешнијих и најреспектабилнијих предузећа на овим просторима. РС Колубара успела је да преживи економске санкције, НАТО агресију и поплаве, али питање је да ли ће успети да преживи “златно доба” напредњалке власти.”, рекао је Димитријевић.

“У протеклих неколико месеци имамо прилику да видимо слике запаљених сушара, уништених багера и термоелектрана, а за све то актуелна власт и медији перфидно покушавају да окриве рударе Колубаре.”, истакао је Димитријевић, додајући да су за овакву ситуацију једини одговорни Милован Грчић и његови најближи сарадници.

Рудари Колубаре, грађани Лазаревца и народ Србије вам неће дозволити да приватизујете ЕПС и уништите Колубару!”, поручују лазаревачки Заветници који поред кампање за одбрану Устава коју странка спроводи широм Србије најављују и покретање кампање за одбрану ЕПС-а.