Српска странка Заветници обележила је Светог Јована Владимира, славу светитеља ког је почивши митрополит Амфилохије доделио Заветницима да га прослављају, као првог српског краља који је пострадао за Српство и православље и тиме нам уцртао пут државотворности и доследности.

У ова тешка и страдална времена за наш народ и државу, важно је да се саберемо у слози и саборности и да чувамо традиционалне вредности.

„Сећам се, још док смо били покрет, сви смо се окупили на једном месту да обележимо славу, а данас је ситуација таква да је обележавамо у 82 града и општине. Све је почело 2016. године, на 1000 година од смрти Светог Јована Владимира , уз благослов блаженопочившег митрополита Амфилохија и од тада имам осећај да је Свети Јован Владимир изабрао нас, а не ми њега“, поручио је Дејан Вуковић, овогодишњи домаћин славе, додајући да председница Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски поздравља све чланове и симпатизере и да им жели слогу и љубав, све оне вредности које су очувале нашу државу и народ до данас.

Наставићемо и убудуће да прослављамо Светог Јована Владимира и да заступамо вредности Српства и Светосавља које су изградиле и сачувале нашу земљу кроз све векове и недаће које су пратиле наш народ.

Поред домаћина, слави Заветника присуствовали су представници амбасада пријатељских држава, као и представници странака државотворне опозиције –  Нове Демократске странке Србије, Српског покрета Двери и Покрета обнове Краљевине Србије.